My Photo

juni 2018

ti on to fre
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Ravelry

epost

« Present och annat i brevlådan | Main | Fredagsblandning »

2008-02-28

Comments

Annelie

Heja, heja, heja! Så bra skrivet! Vi är inte ensamma men många försöker leva med sin sjukdom i "det tysta" och det i sig förstärker bara känslan av skam i stället för att vara öppna och då höra - inse - förstå att vi är många som periodvis har ont i själen.

Agneta

Ja jag säger detsamma. Heja på. Det är jättebra skrivet. Har vänner som också fått höra samma sak.

Jenny

Mycket bra och viktigt inlägg. Jag funderade själv på samma ord på D.

Medea

Så klokt skrivet. Det behövs så mycket information för att människor ska acceptera depression helt och fullt. Det du skrivit hjälper till.

PS. Nu har jag skrivit min C-uppgift =)
D kommer

Strumpstickan

Stå på dig!Så inte andra gör det brukar jag tänka.. kram!

Sofie

Vilket bra inlägg! Jag tror massa människor (inklusive mig själv i perioder) går runt och bara tror att de är otillräckliga när de i själva verket lider av något som går att behandla.

Marias stickning och läsning

Tack för din beskrivning. Mitt i eländet när man knappt orkar längre, är det skönt att veta att vi är många som kämpar i våra egna mörker. IRL är det ofta så fruktansvärt ensamt. Ibland känns det som om andra tror att man smittas...

Boel

Håller med de andra om ditt inlägg om depression är bra! Jag tillhör också gruppen deprimerade och har själv haft svårt att acceptera att jag som läkaren säger "uppfyller kriterierna för egentligen depression". Jag önskar så ofta att jag kunde skärpa mig men också att jag slapp en del människors oförstående attityder.

Liisa

Nu finns Dubbel-D på min sida
Depression är skräp!

Sigrinn

Modigt inlägg!

Jag har själv haft svår klinisk depression (med atypiska symptom), med ganska stor sannolikhet på grund av utbrändhet. Mitt stora problem nu är att leva mitt liv och må bra utan att ramla dit igen. Det är en jättesvår balansgång att hitta, och det blir inte lättare för att man just får höra sådana tankar som att man är bekväm eller lat, eller hela tiden få påtryckningar om att man ska komma tillbaka/återgå till sin "normala" form igen. Det känns bakvänt, eftersom det var det som var vägen till att jag hamnade i en så djup depression. Samtidigt så har jag själv en massa motstridiga känslor inom mig, en del av mig vill att allt ska återgå till hur det var innan depressionen, en del av mig håller med när andra säger att jag bara är bekväm, att det bara är att rycka upp sig och klarar man inte det är man en dålig människa.

Såg du "Sår i själen" på SVT nu ikväll?

Sigrinn

Nu finns D i min blogg med. :)

lillstrumpa

Tack för en bra bokstav D. Ett viktigt ämne som behöver bra inlägg som ditt!

(Själv är jag lite på efterkälken just nu och har precis fått in bokstac C...)

Gerda-Thyra

Nu har jag lagt in mitt D!

The comments to this entry are closed.

FO2013

  • IMG_2600_medium2
    Dessa foton är inlagda i efterhand utan kommentarer. Fråga om du undrar över något.

FO2012

  • IMG_1840_medium
    Dessa foton är inlagda i efterhand utan kommentarer. Fråga om du undrar över något.